Kürekle Şahin Öldürmüştü! Cezası Belli Oldu

Bodrum'da kürekle vahşice şahin öldüren şahsa koruma altındaki hayvanı öldürme ve kabahatlar kanunundan toplamda 10 bin TL para cezası kesildiği öğrenildi.

Kürekle Şahin Öldürmüştü! Cezası Belli Oldu

Bodrum'da bir şahsın kürekle şahinin kafasına vurarak katletmesine ilişkin görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayılmış, izleyenlerin kanını dondurmuştu. Kızılağaç Mahallesi'nde beslenmek için yılan avlayan şahin avıyla uğraştığı esnada kimliği öğrenilemeyen bir kişi tarafından katledilmişti.

Bir vatandaşın şahini cep telefonuyla görüntlediği sırada elinde kürekle beliren şahıs bir anda küreği şahinin kafasına vurmuş, hayvanı vahşice katletmişti. Görüntüler hayvanseverlerden Atlasbet büyük tepki çekmişti.

Görüntüleri medya vasıtasıyla gören Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri konuyu araştırmak için çalışma başlattı. Kimliği açıklanmayan şahıs kısa sürede tespit edildi. Şahsın Kızılağaçtaki evine giden yetkililer yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattı. Kürekli psikopata koruma altındaki hayvanı öldürmekten ve kabahatlar kanunu çiğnediği için toplam 10 bin TL para cezası verildiği öğrenildi. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA