Kurban Fiyatlarında Büyük Artış!

Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaşların ise 84 bin TL'den başlayacağını söyledi.

Kurban Fiyatlarında Büyük Artış!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, Türkiye'deki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların varlığı ve fiyatları merak konusu haline geldi. Geçen yıl, Kurban Bayramı'nda yaklaşık 1 milyon büyükbaş ve 22 milyon civarında küçükbaş hayvan satıldı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, 2023 yılında kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısının yeterli olduğunu belirtti. Yardımcı, Türkiye genelinde 20 milyon büyükbaş ve 64 milyon küçükbaş hayvan olduğunu ve et fiyatlarına dikkat çekti.

Başkan Yardımcı, fiyatların normal seviyelerde olduğunu ifade ederek, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilogram fiyatının 140-160 TL arasında olduğunu söyledi. Yardımcı, "Fiyatlar biraz geçen yıla göre yüksek, çünkü yem ve besicilik maliyetleri arttı. Ancak, anormal bir durum söz konusu değil. Geçen yıl et fiyatlarına zam gelmedi, ancak son zamanlarda yüzde 100 zam yapıldı. Piyasada canlı küçükbaş hayvanlar 140-160 TL arasında, büyükbaş hayvanlar ise 150-160 TL arasında bulunuyor." şeklinde konuştu.

Yardımcı, kilogram fiyatlarının yanı sıra vatandaşın cebinden kurbanlık almak için gereken asgari rakamı da açıkladı. Kurban pazarlarının yakın bir zamanda kurulmaya başlayacağını belirten Yardımcı, "En kötü senaryoda bir koç için 7-8 bin TL, büyükbaşın hisse fiyatı ise asgari olarak 12-15 bin TL arasında değişiyor. Büyükbaş kurbanlıkların 7 hisse olduğunu düşünürsek, bu yıl bir büyükbaş kurbanlık en az 84 bin TL olacak." şeklinde konuştu.