Kurban Bayramı’nda Sokağa Çıkma Kısıtlaması Olacak mı?

Kurban bayramına kısa süre kala, koronavirüs salgını nedeniyle bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağı merak ediliyor.

Kurban Bayramı’nda Sokağa Çıkma Kısıtlaması Olacak mı?

Geçtiğimiz kurban bayramında vatandaşların dini vecibelerini yerine getirebilmeleri amacıyla sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmamış fakat büyük aile toplantıları ve buluşmalar kısıtlanmıştı.

Bu bayramda da benzer  bir uygulama olup olmayacağı merak ediliyor.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının Haziran’dan sonra yavaş yavaş esnetileceği bir süre saat 00.00 olarak uygulanacağı iddia edilirken , hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının ise kaldırılmasına kesin gözle bakılıyor.

Geçtiğimiz iki Ramazan bayramında da uygulanan kısıtlamalar , ülkemizde bayramın buruk geçmesine neden olmuştu. 

Kurban bayramında ise tedbirlere uyum içerisinde sadece kurban kesimi vesilesiyle sokağa çıkma izni verilmiş, yine bu süreçte vatandaşların bir araya gelmemeleri konusunda uyarılarda bulunulmuştu.

Aşılamanın artış göstermesi, vaka sayılarındaki düşüş, vefat sayılarının 100’ün altına inmesiyle beraber yavaş yavaş açılmaya giden Türkiye’de 20 Temmuz’daki Kurban Bayramında sokağa çıkma kısıtlaması beklenmiyor. Vaka ve vefat sayılarının artması halinde ise yeniden yasaklarla baş başa kalabiliriz.