Kurban Bayramında Kısıtlama Olacak mı?

Kurban Bayramı için sayılı gün kala, vatandaşlar kurban bayramında koronavirüs nedeniyle kısıtlama olup olmayacağını merak ediyor. "Kurban bayramı ne zaman?" sorusunun yanıtı ve diğer gelişmeler kamu bülteni haber sitesinde.

Kurban Bayramında Kısıtlama Olacak mı?

İki ramazan bayramını da koronavirüs nedeniyle buruk geçiren vatandaşlar, geçtiğimiz Kurban Bayramında da sevdikleriyle doyasıya bir araya gelememiş birlikte vakit geçirememiş sadece dini vecibelerini yerine getirdikten sonra evlerinde bayramı geçirmek durumunda kalmışlardı.

Koronavirüs salgınında kademeli normalleşme sürecine geçilmesi ve ikinci aşamanın da 1 Temmuz’a kadar süreceğinin belirtilmesinin ardından 20 Temmuz Salı günü idrak edilecek mübarek Kurban Bayramı’nda kısıtlamaların olup olmayacağı merak konusu haline geldi.

1 Temmuz sonrasında birçok kısıtlamalanın kalkması beklentiler arasında.

Bunlara sokağa çıkma kısıtlamalarındaki saatler, hali hazırda açılışı yapılmayan iş yerleri ve diğer kısıtlamalar da dahil. Bayramda da aşılamada gelinen son durum ve vaka sayılarına göre kısıtlamaların geçtiğimiz bayramlara göre daha az olması bekleniyor. 

Fakat, aşılamada dilenilen sonucun alınmaması, vaka sayılarının düşmek yerine artması gibi olumsuz durumlarda ise kısıtlamaların yine geçtiğimiz Kurban Bayramı’ndaki gibi vatandaşların kurbanlarını kesmesine izin verilerek diğer kısıtlamaların süreceği şekilde hayata geçirilebileceği belirtiliyor.