Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak İşte 9 Gün Olmasının Formülü

Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların en merak ettiği ve en çok araştırdığı konulardan biri Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı yönünde. Peki bayram hangi güne geliyor, tatil 9 gün olur mu?

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak İşte 9 Gün Olmasının Formülü

Kurban bayramı bu yıl 9 Temmuz 2022’de idrak edilmeye başlanacak. Cumartesi gününe denk gelen 9 Temmuz sonrası bayramın dördüncü günü Salıya denk geliyor. İki gün hafta içi iki günde hafta sonuna denk geliyor. Ancak 15 Temmuz’un araya girmesi bayram tatilinin 9 güne çıkarılma ihtimalini güçlendiriyor.

15 Temmuz Cuma Gününe Denk Geliyor

2022 Kurban Bayramının üçüncü ve dördüncü günü Pazartesi ve Salı gününe denk geliyor. Çarşamba ve Perşembe günü normal şartlarda mesai devam ediyor. Ancak 15 Temmuz’un Cuma gününe denk gelmesi Çarşamba ve Perşembe günlerinin tatil olabilme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Eğer bu iki günde tatil ilan edilirse Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkacak.

Tatil ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak tatil yapmak için hazırlık yapanlar şimdiden bayram tatilinin resmi olarak açıklanmasını bekliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /