Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Gözler Yarınki Toplantıda

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına yönelik soru yanıt buluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ziyaretinde cuma namazı çıkışında basın mensuplarının kurban bayramı tatiliyle ilgili sorusuna 9 ya da 10 günlük bir tatilin konuşulduğunu nihai kararın kısa sürede açıklanacağını söylemişti.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Gözler Yarınki Toplantıda

Yarın gerçekleşecek Kabine Toplantısının ardından Kurban Bayramı tatiliyle ilgili kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Turizmciler 9 günlük tatilin 15 Temmuz ile birleştirilerek 11 güne çıkarılmasını talep etmişti.

Geçtiğimiz gün Kamu Bülteni olarak konuyu gündeme getirmişti. İlgili haberimizde şu ifadeler yer almıştı:

Turizmciler, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birlikte 11 güne çıkarılmasını talep ediyor.

4 günlük Kurban Bayramı tatili, arefe günü olan 19 Temmuz Pazartesi gününden 23 Temmuz Cuma günü bayram sonuna kadar sürecek. Fakat Pazartesi günü öncesi ve cuma hafta sonu olması nedeniyle tatil 9 gün olacak.

Turizmciler ise 1.5 yıldır süren koronavirüs pandemisinde yaşanılan sıkıntıların önüne geçilebilmesi hem de vatandaşların ve esnafın rahat bir nefes alabilmesi için tatilin 15 Temmuz ile birleştirilerek 11 güne çıkarılmasını bekliyor.

Turizmcilerin bu tatil beklentisine, karşı çıkanlar da bulunuyor. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, uzun tatilin üretim çarkları ve ticareti kesintiye uğratabileceğini, ihracatının da yavaşlayacağını söyledi.