Küçükçekmece'de Deprem Sonrası Hasar İhbarı Yapılan Binada Detaylı İnceleme Başladı!

Marmara Denizi'nde yaşanan 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul genelinde hissedildi. Deprem sonrasında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esenler’de 1, Küçükçekmece’de 1 binada çatlak olduğuna ilişkin ihbar alındığını ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin ilgili adreslere yönlendirildiğini bildirdi.

Küçükçekmece'de Deprem Sonrası Hasar İhbarı Yapılan Binada Detaylı İnceleme Başladı!

Küçükçekmece’de çatlaklar bildirilen 4 katlı binaya gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, 4. kattaki dairede detaylı incelemelerde bulundu. Yapılacak çalışmaların ardından bina ile ilgili karar verileceği belirtildi. Binanın 25 yıl önce inşa edilmiş olduğu ve balkon altı kısımlarında demirlerin görüldüğü, bazı kolonlarda ise çatlaklar tespit edildiği açıklandı.

Eski Binanın Durumu:

Çatlakların görüldüğü binada iş yeri bulunan Erdinç Kayhan, deprem anında mekanda olmadığını belirtti. Deprem sonrası buraya geldiğinde, çevresindekilere binada bir kontrol yapıldığını ancak net bir şey göremediğini ve dükkanını kapattığını dile getirdi. Bir saat sonra arkadaşlarıyla birlikte bina durumu hakkında bilgi alınca şaşırdığını belirten Kayhan, dükkanında gözle görülür bir sorun olmadığını ifade etti. Kayhan, "Bu bina 1999 yönetmeliğinden önce yapılan bir bina, eski bir yapı, yeni değil" dedi.