Kritik Müzakerede Görüşme Belli Oldu Müzakere Bu Akşam

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın 7’inci gününde bugün Kremlin'den "Heyetimiz Ukraynalı müzakerecileri bekliyor" çağrısı yaptı.

Kritik Müzakerede Görüşme Belli Oldu Müzakere Bu Akşam

Ukrayna’dan gelen bu davet olumlu karşılık buldu ve  iki ülkenin heyetleri bu akşam ikinci kez müzakere masasına oturacak.

6 saat süren ilk toplantının ardından gözler bugün gerçekleşmesi beklenen ikinci toplantıya çevrilmişti.

Rus TASS ajansı bu sabah toplantının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Müzakerelerin ertelenmesi kararına ilişkin Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açıklamada bulundu. Açıklamada "Ukrayna tarafının müzakerelere geleceğini ve müzakerelerin başarılı olacağını umuyoruz. Bir tahminde bulunmayacağım, geleceği görme kabiliyetine sahip değilim. Öncelikle Ukrayna tarafının gelip gelmeyeceğini öngörmeye çalışmak önemli. Bunun olacağını umuyoruz. Heyetimiz bugün gece saatlerine kadar Ukraynalı müzakerecileri yerinde beklemeye devam edecek. Heyetimiz bu akşam görüşmeleri sürdürmeye hazır" dedi.

Ukrayna’dan Müzakere Açıklaması

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Rusya ile Ukrayna arasında yapılacak müzakerelerin ikinci turunun bugün gerçekleşeceği duyuruldu.

TASS haber ajansının Ukrayna basınına dayandırdığı habere göre, iki ülke heyeti 2 Mart'ta bir araya gelecek.

RIA'nın aktardığına göre, toplantının organizatörlerine yakın olan Belaruslu siyaset bilimci Yury Voskresensky, ikinci görüşmeyle ilgili tarihi doğruladı.

Görüşmenin, Belarus-Polonya sınırı yakınlarında yapılacağı belirtiliyor.