Kraliçe Elizabeth İçin Kabe'de Umre Yapan Yemenli Şahıs Gözaltına Alındı

Birkaç gün önce hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ruhu için umre yapan Yemenli bir şahıs, Mescidi Haram-daki güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Suudi Arabistan'da bir yemenli, Kabe'de İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için umre yapmaya kalkıştı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Genel Güvenlik Müdürlüğü, Twitter hesabından konuya yönelik yazılı Bir açıklamada bulundu.

Kraliçe Elizabeth İçin Kabe'de Umre Yapan Yemenli Şahıs Gözaltına Alındı

Yazılı açıklamaya göre Kabe'de ihram giymiş bir Yemenli, Umre yönetmeliğine ve İslam'ın temel prensiplerine aykırı ifadelerin yazılı olduğu bir pankart açtı.


Söz konusu Yemenli, Mescidi Haram’daki Güvenlik güçleri tarafından apar topar bir şekilde gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi. Konuya yönelik ayrıntı ise verilmedi.


Anadolu Ajansı'nın hazırlamış olduğu habere göre Mekke bölgesi emirliğinin Twitter hesabından Yemenli bir vatandaşın pankart açmak suretiyle geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için umre yapmaya kalkıştığı açıklandı. Fakat umre yapma girişiminde bulunan Yemenli şahsın açtığı pankartta yazılanlar net bir şekilde gösterilmedi.


İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Ruhu İçin Umre

Diğer taraftan sosyal medyaya yansıyan görüntülerde pankartın üzerinde Arapça ve İngilizce bir şekilde;
“ 2 Elizabeth'in ruhu için Umre.... Allah, onu cennetinde salih kullarının yanına kabul etsin”
Yazıyordu.


Yemenli vatandaşın davranışı ise sosyal medya platformlarında eleştiri konusu oldu.


İslam Tahammüllerine Göre İbadet Esnasında Slogan Atmak ve Pankart Açmak Yasak

Suudi Arabistan hükümeti, Hac ve Umre ibadetlerinin yapılması esnasında herhangi bir pankart açılmasını veya slogan atılmasını kati bir şekilde Yasaklıyor. Mısır'daki Ezhel Kurumu alimlerinden Eşref En-Neccar, Umre ibadetinin Müslümanlara has bir ibadet olduğunu ve İngiltere kraliçesine vacip olmadığını dile getirmiştir. İngiltere kraliçesi 2. Elizabeth 8 Eylül Perşembe günü yaz tatilini geçirdiği İskoçya'nın Aberdeenshire bölgesindeki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybetmişti.