KPSS'den en az 50 puan almak yeter! Kamu kurumlarına memur alımı yapılacak

Devlet kurumlarına Aralık ayında yapılacak olan personel alımları için ilanlar yayınlandı. Bu alımlar, KPSS’den en düşük 50 puan alan adaylardan başlayıp, en yüksek 70 puan alan adaylara kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilecek. Lise mezunları için 2024 KPSS puanıyla memur alımı yapılacağı duyuruldu.

KPSS'den en az 50 puan almak yeter! Kamu kurumlarına memur alımı yapılacak

Devlet daireleri, çeşitli pozisyonlar ve özelliklerdeki açık memur kadrolarını doldurmak amacıyla Memur ve Personel Alımı gerçekleştiriyor. Bu haberimizde KPSS’den düşük puan almış adaylar için memur alımı yapan kurum ve pozisyonların güncel listesini ve detaylarını sizlerle paylaşmayı hedefliyoruz.

Bu ilanlar için başvuracak adayların belirli özelliklere sahip olmaları gerekiyor. Her adaydan, genel ve özgün koşulların yanı sıra, iş pozisyonuna özel olarak belirlenen yaş sınırı gibi değişken şartlar da talep edilecek. Bu haberimizde adaylara, düşük KPSS puanıyla memur olma fırsatı sunan kurumların gereksinimlerini aktarıyoruz.

İlgili kamu ilanlarına başvurabilmek için adayların, 2022 ya da 2023 yıllarında ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) belirli bir puan elde etmiş olmaları şarttır. Lise düzeyindeki adaylar için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları içinse KPSSP3 puan türleri geçerli olup, adayların bu puan türlerinden minimum 50, 55, 60, 65 ya da 70 puan almaları beklenmektedir.

2024 yılı boyunca, düşük KPSS puanlarına sahip adaylar için memur ve personel alımı yapacak kurumlar arasında özellikle Belediyeler ve Üniversiteler öne çıkıyor. Bunun yanı sıra, Bakanlıklar ve diğer Kamu Kuruluşları da düşük puanlı adaylar için pozisyonlarını duyurmaya devam ediyor.

Belediye Zabıta Memuru iş ilanı

MEMUR ALIM İLANINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Adayların, KPSS puanının yanı sıra, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması beklenmektedir. Başvuru için gereken şartlar şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak,
  • Sağlık durumunun görev yapmaya mani bir halinin bulunmaması,
  • Yürütülecek güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından geçerli sonuçlar elde etmek,
  • Erkek adaylar açısından, askerlik hizmetini tamamlamış olmak ya da askerlikle ilişiği bulunmamak,
  • Herhangi bir suçtan dolayı mahkumiyet kararı almamış olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik ya da yaşlılık aylığı almamak,
  • Önceden çalışılan Kamu Kurumu veya Kamu Kuruluşundan disiplin cezası nedeniyle çıkarılmamış olmak,
  • Pozisyonun gerektirdiği yaş sınırlarına (genellikle 35 veya 30 yaş) uymak.

MEMUR ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Belediye bünyesindeki Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri pozisyonları için belirlenen başvuru koşulları şunlardır: Erkek adaylar için minimum 167 cm, kadın adaylar için ise 160 cm boy sınırı bulunmakta, adayların sınav tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmekte, en az B sınıfı ehliyete sahip olmaları şart koşulmakta ve İtfaiye Eri adaylarının kapalı alan korkusu bulunmamaktadır.

KPSS Puanı İle Yapılan Memur Alımları: Memur ve Kamu Personeli alımları KPSS puanı ile gerçekleştirilmekte olup, bu alımlarda genellikle Belediyeler 60, Üniversiteler 50 ve Bakanlıklar ise 60 ile 70 KPSS puan aralığında alım yapmaktadır.

KPSS Puanı Düşük Olanlar İçin Memur Alımı Yapan Kurumlar: Aşağıda belirtilen kurumlar, KPSS puanı esas alınarak memur alımı gerçekleştireceklerdir. Bu alımlar, KPSS puanı 50, 55, 60, 65 veya 70 olan adaylar arasından yapılacaktır. İlgili detaylar aşağıda sıralanmıştır: