KPSS için Başvuru Yapan Aday Sayısı Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen 2018 KPSS Lisans Alan Bilgisi oturumları bugün itibariyle tamamlandı.

KPSS için Başvuru Yapan Aday Sayısı Açıklandı

ÖSYM Başkanı Sn. Prof. Dr. Mahmut Özer, tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında sınav takviminin oldukça yoğun olduğu belirtilirken, 2018 Alan Bilgisi sınavlarının dün sabah ve öğleden sonra iki oturum bugün de sabah oturumu olmak üzere 3 oturum halinde sorunsuz tamamlandığını bildirdi.

İLKOKUL, LİSE , ÖNLİSANS, LİSANS MEMUR ALIMLARI YAPILACAK, İLANLARI KAÇIRMAMAK İÇİN KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMA. İNDİRMEK İÇİN TIKLA.

MEMUR, ASKERİ PERSONEL, POLİS ALIMLARIYLA İLGİLİ AKLINA TAKILANLARI SORABİLECEĞİN, KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞIP KONU HAKKINDA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNABİLECEĞİN GRUBA KATILMAK İÇİN TIKLA.

Özer, bu Pasgol hafta sonu gerçekleştirilen sınavlarda 693 bina ve 10 bin 35 salonun kullanıldığını, 28 bin 498 sınav görevlisinin hazır bulunduğunu söyledi.Özer,  Alan Bilgisi oturumlarına 243 bin 80 adayın başvurduğunu söyledi.

Bu sene KPSS'nin 22 Temmuz'daki bu hafta sonu yapılan oturumlarına toplamda 1 milyon 918 bin 21 kişinin başvuru yaptığını hatırlatan ÖSYM Başkanı, "ÖSYM, her hafta sonu sınav yapmaya devam ediyor. 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınava 306 bin 242 aday katılacak." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA