KPSS 2018/2 Lisans Tercihlerinde 55 Puanla Atama Yapıldı

Son dakika haberi: KPSS tercih sonuçlarına göre lisans mezunu kadrolara en yüksek 99 KPSS ile atama yapılırken en düşük 55-56 KPSS ile atama yaptığı görüldü.

KPSS 2018/2 Lisans Tercihlerinde 55 Puanla Atama Yapıldı

Son dakika haberi: KPSS 2018/2 tercih sonuçlarının ardındna sayısal veriler de açıklandı.

KPSS 2018/2 kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına en az lise mezunu adaylar arasından KPSS ile memur ataması yapıldı. Yapılan atamalar sonrası lisans mezunu KPSS taban ve tavan puanlar açıklandı. Sayısal verilere baktığımızda 162.356 kişinin lisans düzeyinden tercih yaptığı, tercih yapanların 1178 'inin kamu kurum ve kruluşları bünyesine yerleştirildiği ve hiç boş kadronun kalmadığı bildirildi.

EN YÜKSEK PUANLA YERLEŞTİRME

En yüksek puanlara baktığımızda TCDD'ye memur kadrosuna 99 puanla memur ataması yapılırken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi memur, mühendis, Stajyer AIM memuru kadrolarına da 99 KPSS ile atama yapıldığı görüldü. 

EN DÜŞÜK KPSS PUANI İLE YERLEŞTİRME: 55 KPSS İLE

Sayısal verilere baktığımızda en düşük KPSS'nin 55 olduğu görülmektedir. YÖK bünyesine yapılan 2 memur alımında 55 ve 56 KPSS ile iki adayın yerleştirildiği görüldü.

En düşük kapatna diğer kadrolara baktığımızda ise İstanbul Üniversitesi 'ne 62 KPSS ile mühendis ataması yapıldığı görülmekte.

Taban puanlara baktığımızda KPSS 64 ile Gençlik ve Spor Bakanlığına, 67 ile de TCDD'ye  mütercim ataması yapıldığı görülmektedir. 

Tüm taban-tavan puanlar için TIKLAYIN

TÜM KAMU MEMUR ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN