Koronavirüsünün Ardından Bir Salgın Daha! 37 Kişi Hayatını Kaybetti

Dünya Çin'den yayılan koronavirüsün şokunu atlatamamışken, Afrika ve Güney Amerika'dan gelen salgın haberleriyle sarsıldı. Güney Amerika ülkelerindeki dang humması salgını ile mücadele devam ediyor. Paraguay Sağlık Bakanlığı'nca yapılan bilgilendirmeye göre, dang humması nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, Kolombiya'da ise 23 kişinin söz konusu hastalık nedeniyle yaşamını kaybettiği bildirildi.

Koronavirüsünün Ardından Bir Salgın Daha! 37 Kişi Hayatını Kaybetti

Çin'den dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise kısa sürede 500'e yaklaştı. Korona virüsü vaka sayısı ise 20 bini aşmış durumda. Bir çok ülke koronavirüs salgını nedeniyle asya ülkelerinden gelen ziyaretçilerine yönelik tedbirleri arttırırken , Türkiye'de Çin ve diğer asya ülkelerinden gelecek yolculara yönelik tedbirlerini arttırma kararı aldı.

Güney Amerika'da paniğe neden olan Dang hummasına ilişkin açıklamalarda bulunan Paraguay Sağlık Bakanı Julio Mazzoeni, "Medyada son dönemde çok fazla şüpheli ölüm haberleri yapıldı. Bu şüpheli ölümler, dang humması ölümlerini değerlendiren bir komisyon aracılığıyla yürütülen bir prosedürü izliyor. Bugüne kadar dang hummasından onaylanan 14 vaka var. 6 ölümün ise dang humması olmadığı bildirildi. Şu anda 14 vaka üzerinde de çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

Son verilere göre 2 bin 600'den fazla vaka ile karşılaştıklarını söyleyen Paraguay Sağlık Bakanı, Paraguay Devlet Başkanı'nın da ilgili hastalığa yakalandığını ve 48 saatlik dinlenmenin ardından görevine döndüğünü hatırlattı. Diğer yandan Kolombiya'da ilgili hastalık nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 23'e ulaşırken, vaka sayısının 12 bin 500'e yaklaştığı bildirildi.