Koronavirüsle İlgili Korkunç Gerçek Ortaya Çıktı : Corona Etkileri Aylarca Sürüyor

The Lancet'te yer alan araştırma sonuçlarına göre, hastanede tedavi gören kovid-19 hastalarının çoğunun altı ay sonra dahi şikayetlerinin sürdüğü ortaya çıktı.

Koronavirüsle İlgili Korkunç Gerçek Ortaya Çıktı : Corona Etkileri Aylarca Sürüyor

Koronavirüs pandemisinin patlak verdiği Çin'in Wuhan kentinde hastaların verilerinin değerlendirildiği araştırmalara göre, 2020 Ocak-Mayıs ayları arasında koronavirüse bağlı kovid-19 hastalığı nedeniyle tedavi gören kişilerin yüzde 76'sının hastalığın semptomlarından altı ay boyunca tamamen kurtulamadığı ortaya çıktı.

Coronavirüsünün uzun dönemli etkileri hakkındaki az sayıdaki çalışmalardan biri olan araştırmada, hastanede tedavi gören 1655 kişi tedavilerinden aylar sonra bir kez daha sağlık kontrolüne alındı. 1265 kişi en az bir şikayetinin sürdüğünü belirtti. En çok dile getirilen sağlık sorunları arasında yorgunluk ve  kas zayıflığı görülürken, bazı hastaların da uyku problemi yaşadığını belirtti. DSÖ verilerine göre, koronavirüs olarak sınıflandırılan ilk vakalar 8 Aralık'ta kayıtlara geçti.

Vuhan'da başlayan salgın kısa sürede tüm dünyaya yayılırken, 1.9 milyondan fazla insan ölürken, 90 milyondan fazla insan kovid-19'a yakalandı.