"Koronavirüs Global Ekonomiyi de Yıpratacak"

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, çok boyutlu bir tehdit olan koronavirüsün global ekonomiyi yıpratacağını vurgulayarak, "Dünyada önemli bir endişe havası oluşturan bir salgını, kısa vadeli bir anlayışla avantaja çevirme yaklaşımı doğru değil. Virüsün Çin'le sıkı bağları olan otomotiv, makine, kimya, plastik, demir çelik, elektrik ve elektronik gibi sektörlerimizin ara malı ve yatırım malı ithalatında sıkıntı oluşturacağı açık." diye konuştu.

"Koronavirüs Global Ekonomiyi de Yıpratacak"

İstanbul Sanayi Odası Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısınde konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, koronavirüs salgınının ekonomiye olası etkilerine dair değerlendirmelerde bulundu. Virüsün küresel büyümeye maliyetinin 0.2 puan olduğunu hatırlatan Bahçıvan,"Tahminler salgının küresel büyümeye maliyetinin 0,2 puan olabileceğini işaret ediyor. Küresel ekonomi artık jeopolitik gelişmeler, dış politika, doğa olayları, sağlık gibi ekonomi dışı faktörlerden daha fazla etkilenir hale geldi. Bu da kamu ve özel sektör açısından öngörü yapmayı maalesef zorlaştırıyor. Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin netleşmesi halinde, politika yapıcılar üzerinde önlem alma baskısı artabilir." ifadelerini kullandı.

Dünyayı tehdit eden koronavirüsün Türkiye'de görmezden gelinmemesi gerektiğini söyleyen İSO Başkanı,"Virüs nedeniyle tedarik zincirinde yaşanan aksaklıkların Çin'le sıkı bağları olan otomotiv, makine, kimya, plastik, demir çelik, elektrik ve elektronik gibi sektörlerimizin ara malı ve yatırım malı ithalatında sıkıntılar oluşturabileceği açık. Bütün bunların ötesinde pek çok insanın ölümüne sebep olan ve tüm dünyada önemli bir endişe havası oluşturan bir salgını, kısa vadeli bir anlayışla avantaja çevirme yaklaşımını da doğru bulmuyoruz" dedi.