Korona Hanta Virüsü Derken Dünyada Yeni Salgın Paniği: Lassa Salgını 176 Kişiyi Öldürdü (Lassa Ateşi Nedir , Nasıl hangi hayvandan bulaşır?)

Koronavirüs , Hata virüsü derken dünya bir virüs yayılım tehlikesi ile daha karşı karşıya. Batı Afrika 'dan gelen son dakika bilgilerine göre 2019 yılında 129 kişinin ölümüne neden olan Lassa salgını , 2020 yılının ilk 3 ayında 176 kişinin ölümüne neden oldu.

Korona Hanta Virüsü Derken Dünyada Yeni Salgın Paniği: Lassa Salgını 176 Kişiyi Öldürdü (Lassa Ateşi Nedir , Nasıl hangi hayvandan bulaşır?)

Korona hanta virüsü derken dünyada bir salgın daha büyümeye başladı. 

Tüm dünya koronavirüse karşı mücadele ederken , can kaybı 20 binleri geçerken bir son dakika haberi daha geldi. Çin 'de ortaya çıkan ve küresel hale gelen salgın sonrası Batı Afrika Ülkesi Nüjerya 'da , hayvandan insana geçen ve ölümcül hale gelen Lassa Ateşi salgını  son dönemlerde daha çok can almaya ve hızla yayılmaya başladı. 

Kısa süre önce ortaya çıkan ve 176 kişinin yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan Lassa Ateşi şimdilik Batı afrikada görülüyor. 

VAKA SAYISI 932

Koronadan daha ölümcül olduğu görülen Lassa salgınında vaka sayısının 932 olduğu açıklandı. Bu vakalardan 176 'sı ölümle sonuçlandı.

Buna bakacak olursak Lassa Salgınına yakalananların yüzde 20 'ye yakını hayatını kaybediyor. Korona virüsünde ise şimdiye kadar 621 bin vaka görüldü ve toplamda 26 bin 658 kişi yaşamını yitirdi. Koronada ölüm oranı yüzde 4 seviyelerinde. 

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi tarafından salgınla ilgili bir açıklama yapıldı.  Yapılan açıklamada Edo, Ebonyi, Ondo ve Bauchi bölgeleri başta olacak şekilde  29 eyalette 932 vaka tespit edildiğini dünya kamuoyuna açıkladı

Sene başından bu yana görülen salgında yaşamını yitirenlerin sayısı 176 olarak açıklandı. ÖTe yandan geçtiğimiz sene yıl boyunca Lassa Ateşi 'nden 129 kişi ölmüştü. 12 ayda 129 kişinin öldüğü salgında 3 ayda 176 kişi hayatını kaybetti. 

İLK KEZ 1969 YILINDA ORTAYA ÇIKTI

Afrika ülkeleri olan Mali, Togo, Gana, Liberya ve Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde son dönemlerde görülen Lassa ateşine Nijerya'da ilk 1969'da ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde rastlanmıştı. Nijerya hükümeti, 2019'da Lassa ateşi nedeniyle ülkede "acil durum" ilan etmişti.

NEREDEN BULAŞIYOR? HANGİ HAYVANDAN?

Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan hastalık insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor. Yetkililer, halka hijyen konusunda dikkatli olmaları, fare ve diğer kemirgenlerle temas etmemeleri uyarısında bulunuyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA