Konya’daki Hayvan Katliamında Yeni Gelişme 2 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Konya’da ortaya çıkan görüntüler milyonların yüreğini sızlatırken köpekleri katleden kişiler adliyeye sevk edildi.

Konya’daki Hayvan Katliamında Yeni Gelişme 2 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin kürekle köpeğin kafasına vurarak öldürmesi gündeme sonrası önemli bir gelişme yaşandı. Hayvanların katledilmesiyle ilgili gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi

Kürekle vurularak öldürülen köpek daha sonra iple sürüklenerek götürüldü. Görüntülerde etrafta çok sayıda çalışanın olduğu ve kimsenin müdahale etmemesi de büyük tepki çekti

Gözaltına Alındılar

Görüntülerin sosyal medyada yayılması sonrası tepkiler üst üste gelmeye başladı. Çok sayıda vatandaş tepkisini dile getirirken konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı. Şüphelilerin gözaltına aldığı belirtilen açıklamada, “Rehabilitasyon Merkezimizde yaşanan olay gece tüm yönleriyle incelenmiş. Sabahın erken saatlerinde ilgililer ivedilikle açığa alınmış sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına almıştır” ifadeleri kullandı.

Savcılıktan Açıklama

Yaşanan gelişmeler sonrası gözaltına alınan 2 kişi hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama geldi. Savcılıktan yapılan basın açıklamasında, Bir kısım sosyal medya ve basın kuruluşlarında yer alan “Konya’daki Hayvan barınağındaki hayvanlara eziyet” haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca 24.11.2022 tarihinde soruşturma başlatılmış olup 2 şüpheli gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yönetilmektedir” denildi. Şüphelilerin adliyeye sevk edildiği belirtildi.

İşten Çıkarıldılar

Soruşturma kapsamında merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü açığa alınırken olay sırasında orda bulunan işçilerin iş akitlerinin feshedildiği ve sorumluların tamamının işten çıkarıldığı belirtildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /