Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'tan Polis ve Jandarma için İki Maaş İkramiye Teklifi

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, COVİD 19 salgını mücadelesinde fiili olarak görev yapan polis ve jandarma hizmet sınıfına iki maaş Bayram İkramiyesi verilmesine yönelik Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdi. 

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'tan Polis ve Jandarma için İki Maaş İkramiye Teklifi

Yokuş, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Küresel salgın COVİD 19’un 10.03.2020 tarihinde ülkemizde görülmesiyle birlikte; Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığında çalışan kolluk kuvvetlerimiz büyük bir özveri ile milletimizin sağlığı, asayişi ve devletin güvenliği için çalışmaktadır. Milletimizin, yurdumuzun ve devletimizin geleceği, ekonomik yönden kalkınması her şeyden önce kolluk kuvvetlerimizin mesleklerinde göstereceği başarıya bağlıdır. Polis ve Jandarmanın önemli bir kısmı ekonomik ve sosyal durumları nedeniyle toplumdaki itibarlarının azaldığını düşünmektedir. Bununla birlikte bir kısmı ailelerinden ayrı kalmakta bir kısmı da ayrı şehirlerde görev yapmaktadır.

”COVİD 19 SALGININDA KOLLUK KUVVETLERİMİZE DESTEK OLMA ZAMANI“

Kolluk kuvvetlerimize verilen ücret gündelik hayatlarındaki zorunlu harcamaları dahi karşılamaktan uzakken, ülkemizi ve milletimizi tehdit eden COVİD 19 salgınıyla birlikte çalışma şartları daha da ağırlaşmıştır. Vatandaşların can güvenliğinin yanında sağlığını da korumakta yükümlü olan kolluk kuvvetlerimiz, gece gündüz ayrımı yapmadan, izin kullanmadan salgının yayılmasına karşı büyük çaba sarf etmekte, bu doğrultuda kendi sağlıklarını da tehlikeye atmaktadırlar.  “Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı hizmet sınıfında fiili olarak görev yapan kolluk kuvvetlerimizin ekonomik sorunlarına bir nebze çözüm üretilmesi amacıyla Ramazan ve Kurban Bayramında iki maaş ikramiye verilmesine yönelik kanun teklifi verdim. Gazi Meclisimizin, salgın nedeniyle görevlerini zorlu şartlar altında yerine getiren kolluk kuvvetlerimize karşı teklifimizi destekleyeceklerini umuyorum