Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş: Kamuda Sendikal ve Siyasi Ayrımcılığı Bitirin

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Vedat Bilgin’e, “Kamuda sendikal ve siyasi ayrımcılığı bitirin” dedi.

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş: Kamuda Sendikal ve Siyasi Ayrımcılığı Bitirin

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alarak kamuda yaşanan siyasi ve sendikal ayrımcılıkla ilgili konuşma yaptı. 
Türkiye’nin, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından sürekli kara listeye alındığını belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Bu kabul edilemez bir durum. Aplikasyon komisyonuna alınıyoruz. Neden biliyor musunuz? Bunun en önemli nedeni kamuda yapılan siyasi ayrımcılık ve sendikal ayrımcılıktır. Sayın Bakanım siz çalışma hayatını biliyorsunuz, kamuyu biliyorsunuz. Lütfen kamuda liyakatsizliği bitirin. Siyasi ve sendikal ayrımcılığın önüne geçin. Biz bu konunun takipçisi olacağız” dedi.


ÇALIŞMA BAKANI SENDİKALARA MERDİVEN ALTI SENDİKA DİYEMEZ


Bakan Bilgin’in göreve geldiği dönem merdiven altı sendika dediğini hatırlatan Yokuş, “Sayın Bakan göreve gelir gelmez bir hata yaptı. Yüzde 1’in altında üyesi olan sendikalar merdiven altı sendika dedi. Sayın Bakan bu sendikaların denetimi sizde, istatistikleri siz yayınlıyorsunuz. Nasıl merdiven altı sendika dersiniz. Bu da yetmedi toplu sözleşmede bu sendikalara üye 200 bin memurun ocak ayından itibaren 400 TL sendika ikramiyesi alamaz dediniz. Yani dediniz ki sendikalarınızdan istifa edin, aksi halde bu hakkı size vermiyoruz. Bir Çalışma Bakanı, bir hakkı geri alır mı? Dünyada görülmüş bir şey midir? Kendi kurumunun denetlediği sendikalara merdiven altı diyebilir mi? Bunlar acilen düzeltilmelidir” şeklinde konuştu.