Komşusunun Eşeğine Tecavüz Eden Adamın Cezası Belli Oldu

Eskişehir'de komşusuna ait eşeğe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan şahıs, 300 lira para cezasına çarptırıldı.

Komşusunun Eşeğine Tecavüz Eden Adamın Cezası Belli Oldu

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Aşağıılıca Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan N.B., geçtiğimiz sene şubat ayındai komşusu M.K.'nin eşeğine tecavüz ettiğini belirterek savcılığa şikayette bulundu.

Cep telefonuyla çektiği görüntüleri de savcılık makamına delil olarak sundu. Başlatılan soruşturtma çerçevesinde ifadesi alınan M.K. suçlamaları kabul ederken, savcılık M.K. hakkında 'İşe yaramayacak hale getirme ve değerini düşürme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Eskişehir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuksuz sanık M.K. ve şikayetçi olan M.B. davaya katılmadı. Avukatların hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme, sanığa 300 lira para cezası verdi.

Kararda, "Sanığın, müştekinin eşeği ile cinsel ilişkide bulunmak şeklindeki eyleminin sonucunda, eşeğin değerinde bir azalma oluşmayacağından ve eşeğin işe yaramayacak hale gelmesi de mümkün olmadığından, atılı suçu işlemediği sabit görüldüğünden beraatına karar verildi. Eşekle cinsel ilişkide bulunmak eylemi 199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 14/c maddesi delaletiyle, aynı kanunun 28/1-K maddesinde düzenlenen kabahat filini oluşturduğundan sanığın 300 lira idari para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi." denildi.