Komedyen Atalay Demirci'ye FETÖ'den 5 Yıl Hapis Cezası

Fetullahçı Terör Örgütü üyeliğinden yargılanan komedyen Atalay Demirci'ye 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında komedyen Atalay Demirci'ye anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlarından dava açılmıştı.

Komedyen Atalay Demirci'ye FETÖ'den 5 Yıl Hapis Cezası

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Atalay Demirci, Demirci'nin yakınları ve avukatları katıldı. Burada mütalaaya karşı savunma yapan Demirci, "Enes Kanter ile eski adıyla cemaat üstüyle veya vasıtasıyla tanışmadım. 2013'de ünlü olduktan sonra her çevreden insanla sosyal veya kültürel ilişkilerim oldu. Kendisiyle bir para alışverişim olmuştur ama bu şahsi gelişen bir olaydır.Burada maksadım 'seni takip ettiğim görülürse beni de FETÖ'cü ilan ederler. Tedbiren bırakıyorum' demektir. Buradan nasıl gönül bağı ve örgüt üyeliği okunuyor aklım yatmadı. Başka mesajda da 'Allah yardımcımız olsun' demişim. Telefonumu size versem hepsinin sonunda 'Allah yardımcınız olsun'u okursunuz. Bu ne ona ne de kendime ettiğim bir duaydı. O, ülkem adına ettiğim bir duaydı" ifadelerini kullanırken, Hakan Şükür ve Enes Kanter ile yazışmalarının örgütsel bağ ile alakası olmadığını savundu.

FETÖ üyesi olmadığını söyleyen Demirci, beraat talebinde bulunurken, mahkeme heyeti Demirci'ye silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme sanığın anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçundan ise beraatine karar verdi.