KIZILAY´IN AHBAP´A ÇADIR SATMASINA ÜNLÜ İSİMLERDEN TEPKİ GELDİ

Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği, Kızılay'dan 46 milyon lira karşılığında çadır aldığını açıkladı. Kızılay'ın Ahbap'a çadır satmasına ünlü isimler tepki gösterdi.

KIZILAY´IN AHBAP´A ÇADIR SATMASINA ÜNLÜ İSİMLERDEN TEPKİ GELDİ

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, depremin ilk gününden bu yana bölgede yardım çalışmaları yapan Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği, Kızılay´dan 46 Milyon TL´lik çadır aldığını açıkladı. Kızılay´ın çadır satışı ise sosyal medyada tepki gördü. Ünlü isimlerden de bu olaya tepkiler gecikmedi.

Haluk Levent açıklamasında "Yaptığımız her işlem kanuni ve doğru. Sonra öğrendik. Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş. Kızılay'ın alt iştiraki olan tüzel kişilikmiş. Kızılay da bu şirketten çadırları faturalı satın alıyorlarmış Ahbap da aynı yöntemle toplanan bağışlarla bu şirketten satın alma gerçekleştirmiştir. Zaten sitelerinde açıklama bulunuyor." dedi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise olayı doğrulayarak "Kızılay Çadır & Tekstil A.Ş, Türkiye Kızılay Cemiyetinin bir iştirakidir ve 12 ay kesintisiz üretim yapan dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biridir. -Öncelikle Kızılay'ın TAMP çerçevesinde belirlenen asgari çadır stok seviyesini garanti eder" ifadelerini kullandı.

İşte olaya tepki gösteren ünlü isimlerin paylaşımları: