Kızılay´da Kan Krizi Büyüyor

Kızılay´da kan stokları azalmaya başlaması son günlerde büyük çağrı uyandırıyor. Kerem Kınık'a bir istifa çağrısı da Mustafa Destici'den.

Kızılay´da Kan Krizi Büyüyor

Son günlerde Kızılay´da kan stoklarının azalmaya başlaması nedeniyle kalp ameliyatlarının ertelendiği haberleri geliyor. Halkın deprem sonrası yaşanan olaylar nedeniyle güvenini yitirdiği Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a bir istifa çağrısı da Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi.

Destici, "Kızılay Başkanı kurumsal yapıya zarar verdiğini idrak ederek görevi ehline bırakmalıdır." dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne çadır sattığı ortaya çıkmış ve Kızılay Başkanı Kerem Kınık, tepkilerin odağı olmuştu. Hem sosyal medyada hem de birçok sanat tarafından istifası istenen Kınık, bu yönde bir karar almayacağını belirtmiş ve satışın normal bir durum olduğunu anlatmıştı.

Ancak halkın güvenini kaybedilmesiyle sonuçlanan bu durum bugün öyle bir noktaya geldi ki Türkiye'nin kan stokları kritik seviyenin altına düştü. Kızılay, 4 günlük kan stokunun kaldığını açıkladı.

Gerek sosyal medyada gerek programlarda birçok önemli isim ve kurum, günlerdir kan bağışı çağrısı yaparken kan ihtiyacının en fazla olduğu kalp ameliyatlarının yüzde 30'unun ertelenmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

Kamuoyunda ise Kızılay'a kan bağışının azalmasının sebebi olarak Kızılay Başkanı Kerem Kınık gösteriliyor.

Kan stoklarındaki azalma nedeniyle ameliyatların ertelendiğine ilişkin bir haberi alıntılayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Destici, "Kızılay Başkanı, kan bağışı başta olmak üzere tüm bağışların önünde bir bariyer vazifesi gördüğünü, kurumsal yapıya zarar verdiğini, on binlerce çalışanın emeğine yazık ettiğini idrak ederek sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır." dedi.

Kamuoyuna da çağrıda bulunan Destici, şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşlarımıza çağrımız ise pireye kızıp yorganı yakmayalım. Sağlığı müsait olan insanlarımız mutlaka Kızılay'ın Kan Bağışı yapılan merkezlerine ve noktalarına giderek kan bağışı yapmalı ve hiçbir hastamız kan bulunamadığı için mazallah hayatını kaybetmemelidir."

Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Saim Kerman, ulusal kan stokunun 4 gün olduğunu açıklamış ve "Normalde 50 bin olması gereken kan stokumuz şuanda 20 binlere düştü. Stokumuz, aşağı doğru düştüğü için bağışçılarımızı Kızılay'a kan bağışına davet ediyorum." demişti.