Kıyamet günü için tarih ve saat verildi! Duyanlar kulaklarına inanamayacak

İkonik Kıyamet Saati 2024 yılı için yeniden güncellendi. Peki; Kıyamet Saati Nedir? Nasıl güncelleniyor? İşte konuyla ilgili detaylar...

Kıyamet günü için tarih ve saat verildi! Duyanlar kulaklarına inanamayacak

Sembolik bir şekilde insanlığın bir sürede kendi kendini yok etme tarihini belirleyen Kıyamet Saati,23 Ocak'ta güncellendi. Kıyamet Saati'nin ikonik yüzü bilim insanları tarafından güncelleniyor.

Geçen yıl sembolik zaman gece yarısı, yani kıyametten 90 saniye önce ayarlanmıştı. Bu 90 saniye, insanın kendini yok ettiği en kısa zaman olarak tarihe geçti.

2020'den itibaren gece yarısına kadar 100 saniye kalmıştı. 2021 ve 2022'de değişmeden kaldı ve 2023'te 90 saniyeye güncellendi.

Kıyamet Günü Saati Nedir?

Kıyamet Günü Saati

Atom Bilimcileri Bülteni 1945'te Albert Einstein ve J. Robert Oppenheimer tarafından kurulmuştu. 1947 yılında ekip Kıyamet Saati fikrini hayata geçirdi. 1947'de saat gece yarısına yedi dakika kaldığını gösteriyordu. 2007 yılına gelindiğinde saat 18 kez değişti. 2020 ve 2023'te de değiştirildi.

Nasıl güncellenir?

Saat her yıl bilim insanları tarafından nükleer savaş tehdidi, iklim krizi ve diğer faktörler gibi tehditleri hesaba katacak şekilde güncelleniyor. Bu nedenle risk analizi yapılır.

Bu, bilim adamlarının belirli bir zaman sürecinde varoluşsal tehditleri nasıl yorumladığına bağlıdır. Bu kapsamda Kıyamet Saati'nin yelkovanları gece yarısına yaklaşıyor ve uzaklaşıyor.