Kırbaç Kasırgasıyla İlgili Flaş Uyarı! Fırtına Oraya Geliyor!

Yunanistan, dün 'Zorba' ismini verdikleri tropikal fırtınanın gücüyle tanıştı. 11 metreyi bulduğu belirtilen dalgalar Yunanistan'ın güneydoğusunda ciddi hasara sebep oldu.

Kırbaç Kasırgasıyla İlgili Flaş Uyarı! Fırtına Oraya Geliyor!

Tropikal fırtına, ülkenin güneydoğusunda rüzgar, toprak kayması, şiddetli yağış ve dev dalgalarla gücünü sonuna kadar hissettirdi. Gazetevatan'da yer alan habere göre ülkemizde 'Kırbaç' ismi verilen fırtınanın yön değiştirmesi ise kıyı Ege'ye olan etkilerini minimum düzeye çekti.

Yine de fırtınanın yer yer hızının 100 km.'yi bulabileceği uyarısında bulunuldu. İklim Bilimci Prof. Murta Türkeş'e göre Biga yarımadası Kırbaç fırtınasından en çok etkilenmesi beklenen yer. Trakya illeri ve İstanbul'da da ciddi yağış bekleniyor.  Meteoroloji Genel Müdürü Çoşkun, dün Orta Akdeniz'de oluşan tropik fırtınanın yönünü değiştirdiğini, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de beklenen rüzgarın şiddetinin biraz azalmasını beklediklerini söylemişti.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada Marmara'da bu sabahtan itibaren Kuzey ve Kuzeydoğu, yarın sabah saatlerinden itibaren ise güneybatıdan saatte 50 ile 75 km. hızla fırtına, zaman zaman saatte 90 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtına beklendiğini açıkladı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA