Kiracı İseniz Dikkat Ev Sahibi İseniz Daha Da Dikkat: Yeni Dönem Başlıyor! Her Şey farklı Olacak!

Son dakika haberi tüm ev sahiplerini ve tüm kiracıları ilgilendiriyor. Yeni dönemde bu iki grup için her şey farklı olacak!

Kiracı İseniz Dikkat Ev Sahibi İseniz Daha Da Dikkat: Yeni Dönem Başlıyor! Her Şey farklı Olacak!

Son dakika haberi tüm ev sahiplerini ve tüm kiracıları ilgilendiriyor. Yeni dönemde bu iki grup için her şey farklı olacak!

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren çok önemli bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme doğrultusunda e-Devlet üzerinden yeni dönemin başlatıldığı bildirildi.

Milyonlarca ev sahibi ve kirada oturan vatandaşı ilgilendiren yeni gelişme doğrultusunda kira sözleşmelerinde devrim yapıldığı aktarıldı. Bu doğrultuda sözleşmelerin e-Devlet üzerinden yapılabileceği belirtilerek vatandaşlara da detaylı bilgiler aktarıldı.

EYLEM PLANI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren karar alındığı belirtilerek kira sözleşmeleri için fla bir gelişme yaşandığı aktarıldı. Buna göre kira sözleşmelerinde baştan sona her şeyin değiştiği bildirilerek kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında e-Devlet üzerinden yapılacağı bildirildi. Bununla beraber Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bazı bilgiler paylaşıldı ve 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 önerinin değerlendirildiği paylaşıldı. Tüm bunlarla beraber 2023-2025 dönemini kapsayan, “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nın yürürlüğe konulduğu ve bu değişikliklerin bu plan kapsamında yapıldığı ifade edildi.

BAKAN NEBATİ AÇIKLADI 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, eylem planının detayları hakkında bir de açıklama yaptı. Bakan Nebati açıklamalarında Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye devam edildiğini ifade etti.

E-DEVLET'TEN YAPILACAK 

Konu ile ilgili olarak tüm bunlarla beraber kira sözleşmeleri de artık e-devlet üzerinden yapılacağı belirtilerek eylem planı ile beraber karar alma süreçlerini desteklemek ve risk analizi çalışmaları yürütmek üzere kira sözleşmeleri, elektronik ortamda düzenleneceği ve bu uygulamanın 2024 yılının Aralık ayına kadar tamamlanacağı ifade edildi.