Kira Artışı İçin Toplantı Yapıldı Masada 3 Seçenek Var

Dün akşam saatlerinde fahiş kira fiyatlarını konuşmak ve çözüm üretmek için 3 bakanlık toplantı yaptı. Masada 3 formül var, Erdoğan’ın onayından sonra açıklanacak.

Kira Artışı İçin Toplantı Yapıldı Masada 3 Seçenek Var

Hükümet kira artışları için düğmeye bastı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Ticaret Bakanlığı, TBMM ve bakanlıkların ilgilileri kira artış oranlarına ilişkin düzenleme için bir araya geldi.

Toplantıda tarafların görüşleri sonrası masada üç formül yer alıyor. TÜFE oranını aşan kira uygulamasını denetleyip ceza vermek, TOKİ, belediye ve şirketlere kiralık sosyal konut ürettirmek, büyükşehirlerdeki kira artışlarına sınır getirmek. Bu formüller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduktan sonra uygun olanlar açıklanacak.

Kira Artışlarını Denetleme

Kira artışları kanuna göre 5 yıla kadar TÜFE oranında yapılmalı. 5 yıldan sonra ev sahipleri isterse, yeni kira tespiti yapıyor. Bu da rayiç bedel üzerinden gerçekleşiyor. Ancak, enflasyondaki artış nedeniyle ev sahipleri kira fiyatlarında yüksek artış bekliyor. Bu uygulamanın denetlenmesi seçenekler arasında.

Tavan Fiyat

Yapılan toplantıda birçok alternatifte gündeme geldi. Özellikle Hollanda’nın başlattığı tavan fiyat uygulamasına ülkemizde de geçilmesi konusu gündemde. Bu kanuna göre hükümetin belirlediği bir tavan fiyat sistemi olacak ve ev sahibi bunun üzerinde kira isteyemeyecek.

Sosyal Konut

Birde Avrupa’da uygulanan sosyal konut projesi gündeme alındı. Bu projede hükümet tarafından üretilen konutlar vatandaşa kiraya veriliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /