Kimlik ve Ehliyetlerde Yeni Dönem Başladı! 800 Bin Kişi Başvuru Yaptı

Eylül ayında başlayan, çipli kimlik kartlarına ehliyet bilgilerinin de yüklenerek tek kart uygulamasına geçilmesinden bu yana 800 bin kişi ilgili uygulanaya başvurdu.

Kimlik ve Ehliyetlerde Yeni Dönem Başladı! 800 Bin Kişi Başvuru Yaptı

Hayat Kimliğinle kolay uygulaması, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Eylül ayında tanıtılmıştı. Eylül ayından bu yana yeni uygulamaya başvuran kişi sayısı 800 bini geçerken, yeni nesil kimlik kartının özelliği sayesinde ehliyet bilgileri de kimlik kartlarına yüklenerek tek kart ile işlemlerin yapılabilmesi sağlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartındaki işletim sisteminden kimnlik kartı başvurusunun alınmasıyla kimlik kartının basımına kadar olan süreçteki tüm yazılımlar, İçişleri Bakanlığı'nda  görevli mühendislerce geliştirildi. Vatandaşların trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurması zorunluluğunu ortadan kaldıracak uygulamaya en yüksek talep ise İstanbul'dan geldi.

İstanbul'da ehliyet bilgilerini yeni çipli kimlik kartlarına taşıtmak isteyen 117 bin 898 kişi başvuru yaparken, İstanbul'un ardından Ankara, Antalya ve İzmir'de de yeni uygulamaya ilgi yoğun. Kullanılmaya başlanmasının ardından kısa süre geçmesine rağmen yeni nesil kimlik kartlarında 18-25 yaş aralığındaki gençlerin ilgisi yoğun görüldü.

Sürücü belgesi bilgisini kimlik kartına entegre etmek isteyenler nüfus müdürlükleri, çağrı merkezi ve NVİ internet sayfasından randevu almak zorunda.