Kimlik, Ehliyet ve Pasaport Alacaklar Dikkat! Yeni Dönem Başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2018 yılının Nisan ayında başlatılan 3'ü bir yerde uygulaması çerçevesinde bugüne kadar 19 milyon 95 bin 662 yeni kimlik, 4 milyon 402 bin sürücü belgesi, 2 milyon 251 bin 214 pasaport basıldığı, Nüfıs üdürlüklerinde artırılan kapasite ve personel sayısı ile randevu alma süresinin kısaltıldığı öğrenildi.

Kimlik, Ehliyet ve Pasaport Alacaklar Dikkat! Yeni Dönem Başladı

Daha önce yoğunluktan dolayı 61 güne kadar uzatılan randevu süresinin ise bir güne düşürüldüğü bildirildi. Yeni dönemle birlikte, kimlik, ehliyet, pasaport almak için başvuru yapanlar, artık başvurduğu gün içerisinde dahi randevu alabilecekler.

Uygulama ilk başladığı günlerde personel sıkıntılarından dolayı büyükşehirlerde 61 güne kadar uzayan süreler artık 1 güne kadar düşürüldü. İstanbul , Ankara , İzmir gibi büyükşehirler de dahil olmak üzere randevu süresi artık bir gün. Kimlik, Ehliyet, pasaport almak isteyenler yeni sistemde randevu tarih ve saatini kendisi belirleyebiliyor. 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ise sıra beklemeden işlemlerini tamamlayabiliyorlar.

Acil durumlar nedeniyle randevu almak isteyenlere, nüfus müdürlüklerinde randevusuz kota sayısı dört kat arttırıldı. https://randevu.nvi.gov.tr  , ALO 199 hattından Türkiye'nin her yerindeki il ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu almak mümkün.