Kimliğinizi hemen kontrol edin! 42 bin TL karşılıksız ödeme alacaklardan olabilirsiniz!

Aile Bakanlığı tarafından 42 bin TL'ye kadar destek ödemeleri yapılacağı müjdesi verilirken kimlerin yararlanabileceği araştırılmaya başlandı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan karar üzerine sosyal yardım detayları...

Kimliğinizi hemen kontrol edin! 42 bin TL karşılıksız ödeme alacaklardan olabilirsiniz!

Asgari yaşam şartlarını karşılayamayan veya yardıma ihtiyaç duyanlara sosyal destek verilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek sunuldu. Toplamda 42 bin TL sahibini bulurken destek ödemeleri barınma, gıda, engelli, aile, yaşlı, sağlık ve eğitim alanlarına hak sahipleriyle buluşuyor.
65 yaş aylığı ödemeleri
65 yaş üzeri vatandaşlara verilen yaşlı aylığı adı altında ödemeler hak sahiplerini buluyor. Engelli yaşlı aylığı programı kapsamında yaşlı aylığı yardımı yapılırken sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişilerin kendisi ve eşi ele alınarak kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekir.
65 yaş üstü kişiler ile bu kişilerin vasi ya da vekili 65 yaş üzeri herkes yararlanabilirken başvuru için gerekli olan kimlik olduğu belirtildi. 2024 dönemi için 3.504,84 TL olmak üzere ödemelerin aylık olarak hesaplara aktarılmaktadır. Başlatılan yardımla beraber hak sahiplerinin hesaplarına toplamda 42 bin 48 TL olacağı belirtildi.