Kim Jong Un Öldü mü? Son Dakika Açıklaması Geldi (Kimdir Kaç Yaşında?)

Son dakika haberi: Kim Jong Un 'un sağlık durumu hakkında açıklama geldi. Art arda gelen açıklamalarda aşırı sigara içme nedeniyle kalp rahatsızlığı yaşadığı ve ameliyat edildiği bildirildi.

Kim Jong Un Öldü mü? Son Dakika Açıklaması Geldi (Kimdir Kaç Yaşında?)

Kim Jong Un 'un durumu ağır iddiası.

Kuzey Kore 'nin lideri Kim Jong Un 'un hastaneye kaldırıldığı ve ameliyat edildiği açıklandı. Amerika İstihbaratında görev yapan bir kaynak, ülkede haber yapan Cnn adlı kanala açıklamada bulundu ve Kim Jong Un 'un durumunun ağır olduğunu , ameliyat edildiğini söyledi. 

Bir başka Amerikalı yetkili isim ise Kim Jong 'un ameliyata alındığını ve durumunun ciddi olduğunu söyledi. Kim 'in durumunun ağır olup olmadığı ile ilgili net bir bilgi olmadığını söyleyen ismi verilmeyen kaynak, detaylı bilginin önümüzdeki saatlerde belli olacağını söyledi. 

Koşmusu Güney Kore 'nin hükümetinden konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yonhap haber ajansına yapılan açıklamada, Güney Kore lideri Kim’in sağlık durumunun ağır olmadığı, onun kalp damar rahatsızlığından dolayı ameliyata alındığını söyledi. 

15 Nisan günü ülkenin kurucusu olan dedesi Kim il Sung 'un doğum gününe katılmayan ve daha sonrasında da ülkenin en önemli etkinliklerine katılmaması olay olay Kim Jong Un, ameliyat edildi. 

Kre medyası ise Kim Jong Un 'un  12 Nisan gününde Kumgang Dağı yamacında bulunan bir konutta ameliyat oldu ve daha sonra oradaki bir villada dinlediğini yazdı.

Bir haber sitesinde ise Kim Jong Un 'un aşırı sigara içme ve aşırı çalışma ile obezite nedeniyle kalp damarlarında sağlık sorunu olduğunu yazdı. 

KİM JONG UN KİMDİR?

Kim Jong-un 2011'den bu yana Kuzey Kore'nin Yüce Lideri ve 2012'den beri Kore İşçi Partisi Başkanı olan bir Kuzey Koreli siyasetçidir.

8 Ocak 1984 de dünyaya geldi ve boyu 170 cmdir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA