Kılıçdaroğlu HDP'nin Desteğini Aldı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin desteğini aldığı, HDP'nin seçimlerde aday çıkartmayacağı iddia edildi.

Kılıçdaroğlu HDP'nin Desteğini Aldı

Kılıçdaroğlu HDP'nin Desteğini Aldı 

Türkiye 2023 seçimlerine hazırlanırken, ittifakların Cumhurbaşkanı adayları da netleşmeye başladı. Cumhur ittifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan, Milli ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ata ittifakının adayı ise Sinan Oğan olurken, son olarak Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'de cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. 

Öte yandan seçimin kritik partisi HDP'nin nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken, Bloomberg'in haberine göre, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği iddia ediliyor.HDP, bugün milletvekili seçim listeleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik izlenecek yol haritasını görüşmek için Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) topladı. HDP'nin, önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklaması bekleniyor. Diğer yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi 18 Mart 2023 tarihinde ziyaret etmesi bekleniyor.