Kıdemi Alıp Bedelliye Giden Aynı İşe Geri Dönebilir mi?

Beklenen açıklama geldi ve bedelliye gideceklerin kafasındaki o soru cevabını buldu. Askerliği bedelli yapacak kişi, kıdem tazminatını alıp giderse, geri geldiğinde aynı işe dönebilir mi? İşte sorunun cevabı.

Kıdemi Alıp Bedelliye Giden Aynı İşe Geri Dönebilir mi?

Bedelli askerlik için başvuurlar hala devam ederken, celp dönemleri de başladı. 15 bin TL 'yi yatıran ve işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, 21 günlük eğitimlere alınmaya başladı. 

Son günlerde ise bedelli askerlik meselesi ile ilgili en çok konuşulan konuların başında kıdem tazminatını alıp işten ayrılan bir kişinin, geri geldiğinde aynı iş yerinde işe başlayıp başlamayacağı konusu oldı. Sosyal medya üzerinde çokça sorulan ve hala net bir cevabı olmayan bu soru soruya net cevap Sosyal Güvenlik deneme bonusu veren siteler :Uzmanı 'ndan geldi.

Sosyal güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, canlı yayında yaptığı açıklamada, konu ile ilgili Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun almış olduğu emsal kararını örnek gösterdi.

İŞE İADE YOK

Konuyla ilgili önceki gün CNN Türk yayınına katılan ve burada konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar özetle şu ifadeleri kullandı:

"Bedelli askerlik benim lehime, yararıma diyip; kıdem tazminatı alıp giderim. Dönünce işe iade davası açarım, işime dönerim' diye düşünmesinler. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun almış olduğu bir karar var. Kıdem tazminatı alıp giden kişiler, işe iade davası açamazlar. İşveren "kıdem tazminatını aldın, döndüğünde işte tekrar başlayabilirsin" derse sorun yok. İşe almazsa o kişi iş mahkemesinde dava açsa da  Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun aldığı kararla işe iade yapılamayacak. "

Kamubulteni.com  | Ankara