''Kıdem Tazminatları Güvenli Bir Adreste Birikmelidir.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU TÜMSİAD'ın 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' toplantısında konuştu. Bakan MÜEZZİNOĞLU toplantıda kıdem tazminatı ve işsizlik gibi konulara değindi.Detaylar haberimizde.

''Kıdem Tazminatları Güvenli Bir Adreste Birikmelidir.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU TÜMSİAD'ın 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' toplantısında konuştu. Bakan MÜEZZİNOĞLU toplantıda kıdem tazminatı ve işsizlik gibi konulara değindi. Kıdem tazminatı konusunda Bakan MÜEZZİNOĞLU şunları söyledi. "Bir çalışanın hak ve hukukunun 5 yıl, 10 yıl, 15 veya 20 yıl sizin kasanızda birikmesi doğru değil. Bugün kasa uygunsa yarın bunun uygun olup olmayacağını bilmiyoruz. Biz nasıl bakanlık olarak primleri her ay sonu sizden alıyorsak, alamadığımız zaman şu veya bu cezaya muhattapsanız diyorsak burada da kıdem tazimanatı, işçinin hakkı, sizin kasanızda birikmemelidir. O, güvenli bir adreste birikmelidir. Güçlü bir sisteme ihtiyacımız var. İnşallah bu yıl merkeze çalışanın hak ve hukukunu koruyan güvenceli hakkaniyetli, sürdürülebilir bir sistemi beraber çalışacağız. Türkiye hem üretecek hem daha çok Betvole istihdam oluşturacak hem de dünya ile rekabet edecek alın terinin de akıl terinin de sağlıklı yapılarda şekillendiği alt yapıyı biz kurmak zorundayız."

İşsizlik konusunda ise Bakan Mehmet MÜEZZİNOĞLU şunları söyledi. "Çalışmak isteyen 1,5 milyon genç kardeşimizin yanındayız. Zaman zaman iş beğenmemezlik gibi bir tabloyla karşı karşıyayız. Ancak o çalışmak isteyen gençleri de daha iyi motive etmeliyiz. Ürettiğin bereketi gelir. Biz matematik medeniyetinin değil önce rahmet ve bereket medeniyetinin mensuplarıyız. Yani çalışmak isteyen kardeşlerimiz bir yerden ipin ucunu tutmak, hiç olmadı kahvede köşede zamanı heba etmek yerine az olsun ama bereketiyle gel üretime katkı sağla"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatıyla başlatılan istihdam seferberliğine de değinen Mehmet MÜEZZİNOĞLU istihdam seferberliği ile verilen teşviklerin Cumhuriyet tarihinde görülmediğini 1,5 milyon istihdamı da hep birlikte başaracaklarını belirtti. Konu ile ilgili olarak Bakan Mehmet MÜEZZİNOĞLU şunları söyledi. "2017'de istihdama artı aldığınız her kişinin 773 liralık tüm vergi, prim, resmi olarak ödenecek paranın tamamını biz üstleniyoruz"

Bakan Mehmet MÜEZZİNOĞLU İş Hukukunda önemli sıkıntıların olduğunu belirterek bununla ilgili olarak önümüzdeki dönemde Adalet Bakanlığı ile iş mahkemeleri kanununda ilgili tarafların katılımıyla bir çalışmayı yapılacağını belirtti.

Kamubulteni.com KONYA