Kıbrıs'ta Hükümet Krizi: Başbakan Tufan Erhürman İstifa Ediyor

Son dakika haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 'nde hükümet krizi çıktı. Başbakan yaptığı son dakika açıklamasında istifa edeceğini duyurdu.

Kıbrıs'ta Hükümet Krizi: Başbakan Tufan Erhürman İstifa Ediyor

Kıbrıs 'ta hükümet krizi. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre KKTC' de Halkın Partisi 'nin hükümetten çekilme kararı almaıs sonucu Başbakan Tufan Erhürman, yarın sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya istifasını sunacak.

Bugün akşam saatlerinde Halkın Partisi hükümetten çekildiğini açılması ile birlikte ilerleyen süreç içinde Başbakan Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve  yaptığı paylaşımda yarın sabah saatlerinde istifasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı 'ya ileteceğini söyledi.

Erhürman konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Az önce yapılan açıklamaların hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Ülkemizin bir an önce yönetsel istikrara kavuşmaya ihtiyaç duyduğu bu dönemde yeni hükümetin kurulmasına ilişkin çalışmaların gecikmeden başlamasının sağlanması amacıyla yarın sabah istifamı Sayın Cumhurbaşkanı'na sunacağım.

Görev süremiz içerisinde birlikte çalıştığım bakan arkadaşlarıma, kıymetli bürokratlarımıza, milletvekillerimize, destek veren, katkı koyan, eleştiri yapan herkese teşekkür ederim. Halkımıza sevgi ve saygılarımı sunar, yeni dönemin ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA