'Keşke Yunan Galip Gelseydi' Diyen Mısıroğlu'nu Ziyaret Eden Diyanet İşleri Başkanı'ndan Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Dr. Ali Erbaş'ın , Mustafa Kemal Atatürk'e düşmanlığını hiç bir zaman gizlemeyen üstüne üstlük 'Keşke yunan galip gelseydi' diyerek büyük tepkilere neden olan Kadir Mısıroğlu isimli şahsı 10 Kasım'da ziyaret ettiğine yönelik haberler gündeme bomba gibi düşmüştü , DİB'den yapılan açıklamada, ziyaretin 10 Kasım'da değil 9 Kasım'da gerçekleştirildiği belirtildi.

'Keşke Yunan Galip Gelseydi' Diyen Mısıroğlu'nu Ziyaret Eden Diyanet İşleri Başkanı'ndan Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Dr. Ali Erbaş'ın , Mustafa Kemal Atatürk'e düşmanlığını hiç bir zaman gizlemeyen üstüne üstlük 'Keşke yunan galip gelseydi' diyerek büyük tepkilere neden olan Kadir Mısıroğlu isimli şahsı 10 Kasım'da ziyaret ettiğine yönelik haberler gündeme bomba gibi düşmüş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurulmasını emreden Atatürk'e hakaret olarak algılanmış ve Erbaş'ın istifası talep edilmişti.

Gelen yoğun tepkilere Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yanıt geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ziyaretin 9 Kasım'da gerçekleştirildiği, insani duygularla yapılan bir 'Hasta' ziyareti olduğu belirtildi. Açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın bir ziyareti ile ilgili bazı medya mecralarında gerçeklerle bağdaşmayan haber ve yorumlar yapıldığı görülmektedir. Söz konusu ziyaret 9 Kasım 2018 tarihinde saat 14.30 sularında ve tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyaretidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.