Kazdağlarında 17'si Asker 21 Kişi Mahsur Kaldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları'nda kar yağışı nedeniyle 17 asker ve 4 belediye çalışanı mahsur kaldı. Ekipler seferber oldu.

Kazdağlarında 17'si Asker 21 Kişi Mahsur Kaldı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Kazdağı Milli Parkı sınırları içinde Sarıkız Tepesi mevkiinde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığında görevli askeri personeli taşıyan 3 araç ile yolu açma çalışması yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kaldığını belirtti.

Milli parkın Sarıkız bölgesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, çalışmalara devam edildiğini söyledi.

1 kilometre kaldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları'nda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 17 asker ve 4 belediye çalışanına ulaşmak için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, mahsur kalan ekiplere yaklaşık 1 kilometre mesafenin kaldığını belirtti. Şıldak, "Helikopter de talep ettik, tüm imkanları kullanıyoruz. Şu an itibariyle orada mahsur kalan arkadaşlarımızın yakıt sıkıntıları yok. Sağlık durumları iyi" dedi. Milli Savunma Bakanlığından, "Hava Kuvvetlerimiz tarafından bir arama-kurtarma helikopteri görevlendirildi." açıklaması geldi.

Ekipler son 500 metrelik mesafeyi aşmak için çalışırken karşılarına 3 metrelik bir kar duvar çıktı. Dozerin bölgede çalışmaya başlaması ile 3 metrelik kar duvarının aşılması ve mahsur kalan askeri personellerin ve belediye işçilerinin kurtarılması için çaba harcanıyor..