Kaybolan Helikopterdeki Türklerin İsimleri Belli Oldu

İtalya'da Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasında bir helikopter radardan kayboldu. Kaybolan helikopterdekilersden 4’ünün Türk vatandaşı olduğu bildirildi.

Kaybolan Helikopterdeki Türklerin İsimleri Belli Oldu

Eczacıbaşı Holding’in 4 personeline fuar için gittikleri İtalya’da, helikopterin radardan çıkmasıyla birlikte vatandaşlara ulaşılmıyor. Eczacıbaşı Holding "İtalya'ya fuar için giden 4 arkadaşımızın bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Konu ile ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında, "İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İtalyan ANSA ajansının haberinde, sabah saatlerinde Lucca kentine bağlı Capannori Tassignano Havaalanı'ndan havalanan Agusta Koala "AW119" tipi bir helikopterin radardan kaybolduğu belirtildi. Haberde, helikopterde 6 yabancı, 1 İtalyan pilot bulunduğu, yabancılardan 4'ünün Türk, 2'sinin de Lübnanlı olabileceği ifade edilmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir. Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata bir an önce sağ salim ulaşılmasıdır. Kamuoyumuz gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir" açıklamasında bulundu.

Kayıp Türk vatandaşların isimleri ise: Serhat Kenar, Altuğ Erbil, İlker Uçar, Arif Cez. helikopterde bulunanlardan Arif Cez, Eczacıbaşı Grubu'nun Yalova'daki temizlik ürünleri fabrikasının müdürüydü.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /