Katiplik Mülakatındaki O Usulsüzlüğü Alpay Antmen Meclise Taşıdı

CHP Milletvekili Alpay Antmen, TBMM 'de katiplik mülakatında yapılan usulsüzlüğü dile getirdi.

Katiplik Mülakatındaki O Usulsüzlüğü Alpay Antmen Meclise Taşıdı

CHP Milletvekili Alpay Antmen, TBMM 'de katip alımındaki usulsüzlüğü dile getirdi.

Önceki gün akşam saatlerinde TBMM Genel Kurulu 'nda kürsüye geçen CHP Milletvekili Alpay Antmen, İŞKUR aracılığıyla yapılan personel alımındaki usulsüzlüğe değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce Mersin Bozyazı AKP İl Başkanlığında İŞKUR kuralarının çekildiği ortaya çıkmıştı. İlçe başkanı işe girenlerden bağış talep ettiğini de söylemişti, itiraf etmişti; belgelemiştik. "

MERSİN'DE KATİPLİK SINAVI

Bunun ardından Mersin 'de katiplik mülakatında yaşanan adaletsizliği gündeme getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Yine, Mersin’de bir başka AKP klasiğinin belgesini, daha doğrusu 5 tane belgesini göstermek istiyorum size; resmî tutanaklar da burada. Bu defa, AKP Tarsus İlçe Başkanı zabıt kâtipliği sınavına girecek birileri için Mersin vekilinden torpil istiyor. Konuyu sorduk, soruşturduk, önerge de verdik. İlçe başkanı ne yapsın “Vatandaş istiyor, ben de vekile iletiyorum.” demiş. Tarsus İlçe Başkanı adliyeye kâtip alımı için tam 5 kişinin ismini yazılı, imzalı, mühürlü şekilde AKP’li sayın vekilimize gönderiyor. Bu 5 isim işe girdi. Elhamdülillah, 5’te 5. Örneğin, bu 5 isimden birisi KPSS’den 72 almış, daktiloda üç dakikada 100 kelime yazmış ama KPSS’den 82 alan ve daktiloda üç dakikada 154 kelime yazan bir kardeşimiz ise elenmiş. Nerede elenmiş? Mülakatta. Madem kendinize güveniyorsunuz, mülakatlar kamera kaydına alınsın ve kamuya açık şekilde yayınlansın, o zaman görelim bakalım kapalı kapılar ardında kim ne yapıyor, kim ne yapamıyor, nasıl yapıyor. (CHP sıralarından alkışlar) Çok üzülerek söylüyorum, AKP döneminde mülakat demek, biat demek, tarikat demek, yandaş demek, kul hakkı yemek demek olmuş. Kul hakkını ağzından düşürmeyenler kul hakkını yemekte hiçbir sakınca görmüyor, bunda hiçbir beis görmüyor. Çok üzücü ama maalesef artık aleni olmaya başladı."

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN