Kars'ta Gerçek Dram: 1 Milyon Çağrının 830 Bin'i Asılsız!

KARS Valisi Ziya Polat liderliğindeki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), 2021 yılında hizmete başladığından beri tam bir çağrı yoğunluğu yaşadı. Ancak, yapılan 1 milyon 14 bin 484 çağrının 830 bin 776'sı asılsız çıkarak dikkat çekti. Vali Polat, bu durumu fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz meşgul edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kars'ta Gerçek Dram: 1 Milyon Çağrının 830 Bin'i Asılsız!

Asılsız Çağrılar ve Halk Uyarısı

Vali Polat, vatandaşları asılsız çağrılarla 112 Acil Çağrı Merkezi'ni meşgul etmemeleri konusunda uyardı. “Her türlü suç ve suçlularla mücadelede burası bizim beynimiz. Çok şükür Kars huzur şehri bu huzurun sağlanmasında sizlerin de çok büyük emeği var, hepimizin amacı belli millete hizmet etmek. 112 bizim canla ilgili olaylarda beynimiz, bu beynimizi lütfen asılsız ihbarlarla meşgul etmemelerini istiyoruz." diyen Vali Polat, GAMER çalışanlarının fedakarca çalıştıklarını belirterek, asılsız ihbar sayısının azalması ve olaylara daha hızlı müdahale edilmesi temennisinde bulundu.

karsta-112-acil-cagri-merkezine-gel-son-gelisme-5809.jpg

Sonuç ve Önemli Hatırlatma

Devletin imkanlarını en etkili şekilde halka sunma çabaları arasında 112 Acil Çağrı Merkezi'nin önemi büyük. Asılsız çağrılar, bu önemli merkezi gereksiz yere meşgul ettiği için ciddi sonuçlara neden olabilir. Kars Valiliği, halkı bu konuda duyarlı olmaya ve acil durumlarda gerçek ihbarlarda bulunmaya teşvik ediyor. Unutmayalım ki, GAMER ve benzeri merkezler, toplumun güvenliği için büyük birer kalkandır.