Karasu'daki Salgınla İlgili Yeni Açıklama Geldi : Bitmiştir Diyebiliriz

Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Karasu'daki su numunelerinde korovirüsün şimdiye kadar tespit edilemediğini fakat çalışmaların devam ettiğini, an itibariyle hastanelere başvuru sayılarının normale döndüğünü salgının sona erdiğini belirtti.

Karasu'daki Salgınla İlgili Yeni Açıklama Geldi : Bitmiştir Diyebiliriz

Sakarya İl Sağlık müdürü Aziz Öğütlü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın sezona denk gelmesi nedeniyle ilçenin kalabalık bir dönem yaşadığını, su ve yiyecek ihtiyacının çok fazla arttığını söyledi. Öğütlü, "Maalesef bazı vatandaşlarımız Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) kontrolünde olmayan suları kullanmak zorunda kaldı ki bizim bunların kullanılmaması yönünde tavsiyelerimiz vardı." dedi.

Yapılan analizlerde ishal vakalarının arttığı ve alınan numunelerde bunun salgın olabileceğinin anlaşıldığını belirten Öğütlü, "Bütün sularda klor seviyelerini artırdık. Bu konuda açıklama da yaptık. Aynı şekilde güvenli su kullanılması, yiyeceklerin mutlaka güvenli yerlerden alınması, eğer yeşil sebze kullanılacaksa sirkeli suda bekletilmesi gibi ishal vakalarıyla ilgili normal korunma yöntemlerini halkımıza açıkladık. Bakanlığımız ve Valiliğimizin talimatıyla sağlık çalışan sayımızı da aynı şekilde hemen üç-dört kat daha fazla artırdık. 6-7 bin kişide ishal vakası görüldü ama çok şükür ağır bir vaka olmadı. Bu da sağlık çalışanlarımızın üstün gayretiyle oldu. Onlara çok teşekkür ediyorum. Hepsi bayram tatilini bırakıp geldiler, bu konuda çok özverili çalıştılar. Ardından su ve gıda numuneleri aldık. Şu ana kadar su numunelerinden norovirüs tespit edemedik ama çalışmalar devam ediyor. Hastalardan elde ettiğimiz sonuçlara göre bu bir norovirüs salgınıdır. Şu an için de hastaneye başvuru sayıları normale döndüğü için salgın da bitmiştir diyebiliriz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA