Karar Bugün Mecliste 550 Bin Kişiye Bedelli Affı Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladı yoklama kaçağı, bakaya ve kimliksizlere bedelli askerlikten yararlanma imkanının tanınması için karar bugün meclise geliyor.

Karar Bugün Mecliste 550 Bin Kişiye Bedelli Affı Geliyor

Yüzbinlerce genci ilgilendiren karar için gözler bugün TBMM’de olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu bedelli askerlik affı için mecliste tatile girilmeden kararın çıkması bekleniyor. Hızla yasalaşması beklenen kararda bedelli affındaki ücretlerin mevcut bedelli ücretlerinin üzerinde olması bekleniyor.

Rakamlar Değişecek

Bedelli affından yararlanacak kişilerin kaçak kaldıkları süre göz önünde bulundurularak belli bir fiyat çıkarılması bekleniyor. Yani 1 sene kaçak olan biri ile 5 sene kaçak kalan birinin bedelli ücretlerinin farklı olacağı belirtiliyor. Karar yasalaşırsa bedelli affından yararlanacakların hakkında daha önce başlatılan soruşturmaların düşürüleceği ifade ediliyor. Bunun la beraber dövizli askerlik affı da gündemde yer alacak. Yurt dışında yaşayan daha önce başvuru yapan ancak başvuru işlemleri yarım kalan 2.100 kişi içinde dövizli askerlik affı geliyor.

Askerlik Şubelerine Başvuru Yapabilirler

Konu ile ilgili daha önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /