Kamuya Memur ve İşçi Alımlarında Mülakatsız Dönem için Çalışmalar Başlıyor

Kamuya personel alımlarında mülakatlar şüphesiz milyonlarca memur adayının kabusu haline geldi. TBMM'nin yeni dönemdeki çalışmalarında muhalefet partilerinin mülakatların kaldırılması, en azından belirli pozisyonlar için sınırlı kalması için çeşitli girişimlerde bulunacağı, geçmiş dönemlere nazaran daha büyük çıkışların yaşanacağı bildiriliyor.

Kamuya Memur ve İşçi Alımlarında Mülakatsız Dönem için Çalışmalar Başlıyor

İYİ Parti, CHP , MHP ve  Saadet Partisi mülakata karşı olunduğunu defalarca çeşitli yollarla açıklamıştı. Önümüzdeki süreçte , adayların uzun zamandır tepkilerini çeken 'Mülakat' konusunun TBMM Genel Kurulu'nda sık sık gündeme gelmesi, iktidarın memur alımları ve işçi alımlarında mülakat konusunu tekrar gözden geçirmesi için çalışmalar yapılması bekleniyor.

Çeşitli girişimler neticesinde, mülakat puanlarının KPSS puanları göz önüne alınarak değerlendirilmesi söz konusu olmuş, bazı kamu kurum ve kuruluşları personel alımı sürecinde mülakat puanlarının yüzde 50'si ile KPSS puanlarının yüzde 50'sini netice belirlemede kullanmaya başlamıştı. Bu oranın KPSS ve yazılı sınav puanlarında yüzde 75'e kadar çıkarılması, bu sayede memur ve kamu işçisi alımlarında şüphelerin minimuma indirilmesi hedefleniyor.

AK Partili Seçmenden Bu Konuda Destek Alınacak

Adalet ve Kalkınma Partili seçmenlerin de çok büyük çoğunluğu kamu personeli alımlarında mülakatların kaldırılması yönünde fikir belirtiyor. Devletin işçi ve memur alımlarında mülakat sürecinde şaibe yaşanmaması, iktidar partisinin de bu yönde iknası için AK Partili seçmene de muhalefet partileri temsilcilerinin 'Mülakat' konusunda bilgilendirme yapacağı bilidriliyor.

FETÖ'cü Sızıntılarına Sebep Olmuştu!

Mülakat sistemi , doğru takip edilmediği takdirde, şaibelere açık bir sistem olabiliyor. Geçmiş dönemlerde fetullahçı terör çetesinin yazılı sınavlarda soru çalamayan ya da çaldığı halde yazılı sınavda bu soruları doğru yanıtlayamayan teröristlerin mülakatlarda yüksek puanlar vererek kamuya aldığına yönelik bir çok haber ve ifade ortaya çıkmıştı. 

Kamuya personel alımlarında mülakatlar konusunda siz ne düşünüyorsunuz, hangi alımlarda mülakat olmalı, ya da mülakat olmalı mı? düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ÖZEL