Kamudaki Sözleşmelilere Yeni Kadro Formülü Açıklandı

Kamuda çalışanlar sözleşmeliler için kadro çalışması hız kazandı. Hükümet tarafından kamuda sözleşmeli çalışanlar için yeni formül üzerinde çalışılıyor. 3+1 formülü üzerinde duruluyor.

Kamudaki Sözleşmelilere Yeni Kadro Formülü Açıklandı

Yüzbinlerce sözleşmeli kamu çalışanı kadro için bekleyişe geçti. Bunun içi hükümet tarafından çalışmalar hızlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin masadaki ilk konuların başında sözleşmelilere kadro çalışmasının olduğunu söyledi. Daha sonra EYT konusu gündeme gelecek.

Konu hakkında Yeni Şafak’ta yer alan haber göre sözleşmeliler için masada 3+1 formülünün olduğu belirtildi.  3600 ek gösterge ve asgari ücrete ara zammın ardından hükümetin gündemi sözleşmeli personel olacak. Çalışma ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın koordinesinde devam eden mesaisinde bayram tatili sonrasında çalışmalara hız verilmesi ve düzenlemenin Ekim ayında meclise getirilmesi bekleniyor.

Nedir 3+1 Formülü?

Kamuda çalışan tüm sözleşmeli personelin kadroya alınması üzerinde çalışılıyor. Bu kapsamda kamuda çalışan sözleşmelilerin 3 yıllık çalışmasından sonra 1 yıl içerisinde kadroya alınması formülü bulunuyor. Yani sözleşmeli olarak 3 sene çalışan personele daha sonraki bir yıl içerisinde kadro verilmesi hedefleniyor. Bu formül üzerinde durulduğu belirtiliyor. Ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan 500 bin sözleşmeli personel artık konunun açıklanacağı tarihi beklemeye başladı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /