Kafe, Restoran, Kahvehane Kısıtlamaları İçin Tarih Verildi

Son dakika haberi: Kafe, restoran ve lokantaların açılması ile ilgili son dakika bilgisi geldi. Gelen haberlere göre 1 Mart tarihi verildi.

Kafe, Restoran, Kahvehane Kısıtlamaları İçin Tarih Verildi

Kafe, kahvehane, lokantalar hakkında açıklama.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun hükümet kaynaklarından aldığı bilgilere göre yaklaşık 3 aydır kapalı olan, sadece gel al ve paket servis ile çalışan lokanta ve kafelerin durumlarının gevşetileceği bildirildi.

Buna göre vakaların azaldığı şehitlerde restoran ile kafelerin kısıtlamalarının gevşetileceği ve restoran, lokanta ile kafelerin açılacağı öğrenildi. Yerinde karar dönemi ile lokanta ve kafeler için kararlar il bazında alınacak.

KAFE LOKANTALAR İÇİN 45 DAKİKA ŞARTI

Bu kriterlere göre kafeler ve restoranlar açılacak. Kapalı alanda normalde 10 kişilik kapasite varsa en fazla 3 kişi, açık alanlarda ise 10 kişilik kapsite varsa en fazla 5 kişi olabilecek. Kaplaı alanlarda oturmaya da süre sınırı geleceği, bunun 45 dakika olacağı öğrenildi. 

KRİTERLER

Kafe ve restoranların açılması için önce 100 bin kişi başına düşen vaka sayısına , hastane kapasitelerine ve yoğun bakım kapasitelerine bakılacağı, illerin buna göre karar alacağı öğrenildi. Vakaların az olduğu illerde 1 Mart tarihindne itibaren kısıtlamaların gevşetileceği öğrenildi. Restoranların kısıtlı sayıda müşteri kabul edebilmesi , süre sınırı ile açılacağı bildirildi.

KABİNE

Söz konusu düzenlemelerin yarın kabinede konuşulacağı öğrenildi. Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak kabine toplantısında kararların alınması ve kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 19.30 civarında açıklama yapması bekleniyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Kaynak: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/767957.aspx