Kafe, Lokanta ve Kahvehanelerin Açılması İçin Mesai Başlıyor

Kafe, restoran, kıraathane ve kahvehanelerin açılması için son dakika açıklaması geldi. Açıklamada kademeli açılmasının nasıl olacağı, hangi kurallarla bu mekanların açılacağının bu hafta netleşeceği bildirildi.

Kafe, Lokanta ve Kahvehanelerin Açılması İçin Mesai Başlıyor

Kafe ve restoranlar için mesai başlıyor.

Koronavirüs kısıtlamaların kaldırılması için geri sayımda sona geliniyor. 1 Mart tarihinden sonra kısıtlamalar kademeli şekilde kaldırılacak ve vakaların az olduğu illerde kafe ile restoranların açılmasına izin verilecek. Ancak mekanlar, bazı kurallara göre açılabilecek. 

Konu ile ilgili açıklama , Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmiş ve Erdoğan yaptığı açıklamada, "İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak normalleşme sürecini başlatıyoruz. Vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre illerimizi düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

1 MART TARİHİ YAKLAŞIYOR

Kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması için kritik tarih yaklaşıyor. Tarih yaklaşırken kritik görüşmeler için açıklamalar geldi. Bugün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı var. Toplantıda kısıtlamaların kaldırılması için detayların belirlenmesi, hangi kurallara göre mekanların açılacağı, hangi illerde kısıtlamaların kaldırılacağı belirlenecek ve bu konuda alınacak tavsiye kararları şehirlere iletilecek.

Bilim Kurulu'un tavsiye kararının ardından il ve ilçeler, kısıtlamaların kaldırılması için kararlarını kendi verecek.

KAFE VE RESTORANLAR İÇİN MESAİ BAŞLIYOR

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, restoranların açılması meselesine değindi ve "Restoranların açılışında personelin aşılanmasını istiyoruz. Müşteriler HES kodu ile giriş yapsın. Saat sınırı olmasın, belirli bir kapasite sınırı olabilir. Sıkı denetim yapılsın. Zaten restoranlar 'Güvenilir İşletme Belgesi' ile çok ciddi standartları uygulamaya alacaklar" dedi. Bu hafta ilgili bakanlıklarla görüştükten sonra yol haritasının belirleneceğini anlatan Bingöl, "Restoranlar bölge bölge açılabilir. Buna İl Hıfzısıhha kurulları arar verecek. Biz de onlara görüşlerimizi açıklayacağız" dedi.

Gelen son bilgilere göre Bingöl'ün Önceki gün İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüştüğü, bu hafta içinde Sağlık, Turizm ve İçişleri Bakanlıkları ile bir araya geleceği öğrenildi. Yapılacak görüşmelerde mekanların nasıl açılacağı, hangi kurallara uyulacağı konuları karara bağlanacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA