Kadir Gecesi Ramazan Orucunun Kaçıncı Günü? İşte Kadir Gecesi 2019 Tarihi

2019 yılı Kadir Gecesi ne zaman? Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Ramazan ayının hangi günü idrak edilecek? Kadir Gecesi ile ilgili hadisler hangileridir? İşte 2019 yılı Kadir Gecesi günü ve bu mübarek günde yapılması makbul ibadetler.

Kadir Gecesi Ramazan Orucunun Kaçıncı Günü? İşte Kadir Gecesi 2019 Tarihi

2019 yılı Kadir Gecesi ne zaman?

İslam Alemi arafından büyük bir heyecanla beklenen Ramazan ayı geçtiğimiz gün başladı. Ramazan oruç ayının başlaması ile birlikte Müslümanlar , bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 'nin hangi güne denk geldiğini araştırmaya başladı. Peki 2019 yılı Kadir Gecesi ne zaman? Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek? Diyanet İşleri Başkanlığı 'nın açıklaması nedir? Kadir Gecesi Ramazan ayının kaçıncı gecesine denk gelmektedir?

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 'NIN AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2019 yılı Kadir Gecesi 'nin Ramazan ayının 26. gününe denk geldiği belirtildi. 31 Mayıs 2019 Cuma günü Ramazan ayının 26. günü olacak ve Mübarek Kadir Gecesi bu günde idrak edilecek.

BİLGİ KESİN Mİ?

Kadir Gecesi 'nin Ramazan ayının hangi gününe denk geldiği kesin olarak bilinmemektedir. Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Kadir Gecesi ile ilgili Hadisi şu şekilde;

  "Kadir gecesini ramazanın son on gününde arayın!) [Müslim]"

(Kadir gecesini, ramazanın son on gününün 21, 23, 25, 27 ve 29 gibi tek gecelerinde veya ramazanın son gecesinde arayın! Sevabını umarak Kadir gecesini ibadetle geçirenin günahları affolur.) [İ. Ahmed]

HANGİ İBADETLER YAPILMALIDIR?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Müslümanların ibadet ve duaya ağırlık vermesi gerekmektedir. Namazlar kılınmalı, kuran okunmalı, Efendimize salatı selamlar getirilerek bol bol tövbe edilmelidir. 

İşte Kadir Gecesi 'nde yapılması makbul ibadetler >

  • Gece herhangi bir namaz kılarken zamm-ı sure olarak veya namaz dışında Kadir sûresini okumalı.
  • Şu duayı okumalı: (Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa’fü annî.)
  • Birkaç sayfa Kur'an-ı kerim okumalı.
  • İlmihalden birkaç sayfa okumalı.
  • Az da olsa İslâmiyet’i doğru yayan kuruluşlara yardım yapmalı veya sadaka vermeli.
  • Gece seher vakti, iki rekât namaz kılıp, silsile-i aliyyeyi okuyarak, o âlimlerin hürmetine dua etmeli.
  • Gündüzü de gecesi gibi kıymetli olduğu için gündüzleri de değerlendirmelidir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA