Kadın-Erkek Yeni JÖH Alımı Çalışmaları Başladı 2019

2019 yılı kadın erkek jandarma özel harekat alımları ile ilgili çalışmalar başladı. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak JÖH alımlarında ihtiyaç analizleri sona erdi ve ilanlar için çalışmalar başladı. İşte detaylar.

Kadın-Erkek Yeni JÖH Alımı Çalışmaları Başladı 2019

2019 yılı JÖH alımı detayları.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son açıklamasında , polis özel harekat ile Jandarma özel harekatın ayrı sınıflar olduğu, kendisinin de önemsediği sınıflar olduğunu söyledi. Bakan Soylu 2019 yılında PÖH ile JÖH alımları konusunda çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Bakan Soylu , söz konusu alımlar için ihtiyaç analizi yaptıklarını söyledi. PÖH alımı için ihtiyaç analizi çalışmalarının devam ettiği belirtilirken , JÖH alımında çalışmaların son aşamalara geldiği biliniyor.

JÖH ALIMI NASIL OLUYOR?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bulunan ve kadın ile erkeklerden oluşabilen JÖH timlerine alımlar meslek içinden olmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde subay-astsubay-uzman erbaş olan adaylar , ihtiyaç doğrultusunda JÖH sınıfına alınmaktadır. 

KADIN ADAYLAR NASIL JÖH OLUR?

Jandarma bünyesine yapılan uzman erbaş alımları sadece erkek adaylar arasından yapılmaktadır. Ancak subay ve astsubay alımları kadın-erkek adaylar arasından yapılır. Bu yıl yapılacak alımlarla Jandarma bünyesinde subay ile astsubay olan kadın adaylar , göreve başladıktan sonra JÖH olabiliyor.

ERKEK ADAYLAR NASIL JÖH OLUR?

Jandarma 'da uzman erbaş, subay ve astsubay olan adaylar , özel harekat sınıfına geçebilmektedir. JÖH olmak için istenen genel şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak
  • 20 yaşını geçmiş ve 27 yaşını doldurmamış olmak,
  • Sözleşmeli erbaş ve er görevi yapanlar için yaş 29 yaşını tamamlamamış olmak,
  • En az 164 cm boyuna sahip olmak,
  • JÖH alımı için komando olur sağlık raporu almak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından JÖH alımları hakkındaki istek ve taleplerinizi yazabilirsiniz.

JÖH ALIM İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN