Kaçak Göçmenlere Ev Kiralayan 84 Kişiye 2,1 Milyon Lira Para Cezası Kesildi

İstanbul'da göçmen kaçakçılığı ile mücadele adı altında geçtiğimiz ay düzenlenen operasyonlarda 797 düzensiz göçmen polis ekipleri tarafından yakalanırken, evlerini kiralayan 84 mülk sahibini ise Toplamda 2 milyon 152 bin 366 lira idari para cezası kesildi.

Kaçak Göçmenlere Ev Kiralayan 84 Kişiye 2,1 Milyon Lira Para Cezası Kesildi

İstanbul göçmen kaçakçılığı ile mücadele ve Hudut kapıları şube müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla yürütülen çalışmalarda düzensiz göçmenlerin sevk edileceklerini sınır illerine götürülmeden önce kalmış oldukları ve 'şok evleri' şeklinde nitelendirilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Bu kapsamda geçtiğimiz ay hava destekli ve özel harekat şube müdürlüğü ekiplerinin de katılım sağladıkları operasyonlarda yakalanan 797 düzensiz göçmen, geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve evlerini düzensiz göçmenlere kiralayan 84 mülk sahibine toplamda 2 milyon 152 bin 366 lira tutarında ileri para cezası kesildi.


Emniyetteki işlemlerinin sonrasında adli makamlara sevk edilen mülk sahiplerinden biri tutuklanıp cezaevine gönderilirken, 2’si hakkında adlı kontrol hükümleri uygulandı. 81 ev sahibi ise emniyetteki işlemlerinin sonrasında serbest bırakıldı.