Kabineden Memura Ek Zam Müjdesi Gelir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bakanlarını topluyor. Masada önemli konuların görüşülmesi beklenirken, memurlar ise ek zam konusunda ümitli. Peki Kabineden Memura Ek Zam Müjdesi Gelir mi?

Kabineden Memura Ek Zam Müjdesi Gelir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bakanlarını topluyor. 2 hafta aradan sonra olağan olarak toplanacak kabinede önemli konuların konuşulması ve karara bağlanması bekleniyor. Öte yandan kamu çalışanları olan memurlar ise ek zam konusunda ümitli. Peki Peki Kabineden Memura Ek Zam Müjdesi Gelir mi?

Kabineden Memura Ek Zam Müjdesi Gelir mi?

Kamu çalışanları memurlar ve memur sendikaları uzun süredir ek zam konusunda ısrarcı. Memurlar son dönemlerde artan hayat pahalılığı karşısında eriyen maaşlarını ve azalan alım güçlerini bir nebze olsun artırmak için maaşlarına ek zam istiyor. Kulislerde ise uzun süredir, memur maaşlarına Nisan ayında ek zam yapılacağı iddiaları dolaşırken, henüz resmi bir açıklama gelmedi. Hükümetin genellikle verdiği müjdeler kabine toplantıları sonrasında kamuoyuna duyurulduğu için memurlar bugün yapılacak kabine toplantısından ek zam müjdesi verilmesini bekliyor. Öte yandan memurlara ek zam konusunun kabinenin masasında gelip gelmeyeceğine dair her hangi bir resmi açıklama yapılmadı. 

Deprem Bölgesi Kabinenin ana gündem

Kabinenin ana gündeminin 6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında  bölgede yürütelen yeniden inşaa çalışmaları ve yardım faaliyetleri olacak. Bölgedeki çalışmaları yakından takip eden bakanlar ve kurmaylarının Erdoğan'a bilgi vermesi bekleniyor. Ayrıca kabinede barınma sorununun çözümüne yönelik çalışmaları ele alınacak, su ve gıda temini gibi yardım faaliyetleri değerlendirilecek. Toplantıda, bölgede istihdamın arttırılmasına ilişkin projeler de masaya yatırılacak.